Начин на приготвяне
1. Обезципете, измийте и подсушете филетата, без да ги режете, трябват ни цели.
В купа изстискайте сока на портокала, смесете със всички подправки, сол и зехтина (карамфилчетата счукайте).
2. Настържете на фино ренде чесъна, с него натъркайте пуешкото месо и го поставете в приготвената марината. Приберете в хладилник за 2-3 часа.
3. Намазнете дъното на тавичка с малко зехтин, може да покриете с алуминиево фолио, за да ви е по-лесно почистването после.
Поставете филета и излейте върху тях маринатата. Оставете за 30 минути на стайна температура.
4. Загрейте фурната на 195 градуса и изпечете месото за около 30 минути или до златист загар. Проверявайте си го и не препичайте прекалено, за да не се пресуши.
Поднесете топло със гарнитура от зеленчуци по избор.
Лесно и много вкусно!
Добър апетит!