Яйчен Сладкиш с Ябълки

Яйчен Сладкиш с Ябълки
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Толкова е вкусен, че чак на третото парче ще ви стане неудобно колко сте изяли от него"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр. жълти
  • галета - 2 с.л.
  • канела - 1/3 ч.л.
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • пудинг ванилия - 1 пакетче
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги нарязваме на парчета. Смесваме ги с галетата, канелата и 2 с.л. захар.

Намазваме тавичка с маслото и изсипваме ябълките. Заравяняваме.

В купа разбиваме яйцата и захарта.

Смесваме пудинга с млякото и изсипваме при яйцата.

Разбъркваме и заливаме с тази смес ябълките.

Печем на 180 градуса до златисто.

Оставяме ябълковия сладкиш да се стегне 2-3 часа, преди сервиране.

Яйченият Сладкиш с Ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: