Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки и бишкоти

Сладкиш с ябълки и бишкоти

Сладкиш с ябълки и бишкоти
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Знаем вълшебно заклинание за забравяне на всякакви диети - Абра-кадабра сладкиш с ябълки и бишкоти Винаги действа"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 370 мл.
  • вода - 150 мл.
  • ябълки - 2 бр.
  • бишкоти - 20 бр.савоярди
  • ванилия - 1 бр.
  • топинг - карамел
  • За карамела
  • захар - 70 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете кондензираното мляко, водата и ванилията. Разбъркайте и го сипете при яйцата.

В малък съд сипете 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. вода и 70 г захар. Сложете на котлона и карамелизирайте.

С този карамел облейте дъното и стените на малка продълговата форма. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Върху карамела наредете ред ябълки и върху тях ред бишкоти.

Редувайте до изчерпване на продуктите. Излейте отгоре яйчената смес и изчакайте бишкотите да поемат течноста.

Изпечете ябълковия сладкиш на водна баня в загрята фурна на 160* за един час.

Изчакайте да се охлади и обърнете върху чиния.

Полейте с карамелен топинг и приберете в хладилник за два часа.

Сладкишът с ябълки и бишкоти е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Само, като чета рецептата, усещам, че ще е хубав сладкиша! Отива в папка "любими"!
06.05.2017 15:24
1
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Сладкиша е страхотен.Правила съм подобен,но с банани и крем от яйца и прясно мляко.
28.11.2016 17:04
2
1
1
Покажи всички подкоментари