Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете кондензираното мляко, водата и ванилията. Разбъркайте и го сипете при яйцата.
В малък съд сипете 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. вода и 70 г захар. Сложете на котлона и карамелизирайте.
С този карамел облейте дъното и стените на малка продълговата форма. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Върху карамела наредете ред ябълки и върху тях ред бишкоти.
Редувайте до изчерпване на продуктите. Излейте отгоре яйчената смес и изчакайте бишкотите да поемат течноста.
Изпечете ябълковия сладкиш на водна баня в загрята фурна на 160* за един час.
Изчакайте да се охлади и обърнете върху чиния.
Полейте с карамелен топинг и приберете в хладилник за два часа.
Сладкишът с ябълки и бишкоти е готов.
Коментари