Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, почистват и рендосват в купа, като им се добавя канела.
Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се смесват в друга купа, образувайки суха смес.
В намазнена тавичка се разнасят на пластове първо ябълки, после суха смес, отново ябълки и се завършва със суха смес.
Масло се разтопява и се залива отгоре ябълковият сладкиш. Пече се на вентилатор или на умерена фурна до коричка. Сервира се обърнат.
Много важно за изпълнението на рецептата сладкиш с ябълки и грис е да се натиска силно с ръка всеки слой на вашия ябълков сладкиш.
Опитай и другите ни сладкиши с грис или нашия разкошен ябълков пай.
Коментари
Позволих си да я видоизменя като към сухата смес добавих малко вода до кексово тесто и добавих малко тъмна захар за аромат. Сладкишът наредих така : на дъното на стъклена йена разтопих масло, посипах със захар, разстлах настърганата ябълка и полях с кексовата смес .
Получи се много стегнат сладкиш с хрупкава коричка отдолу, след като обърнах.