Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво под течаща вода с помощта на гъба. Варят се почти до готовност в подсолена вода.
Охлаждат се в студена вода и се отцеждат от водата. Обелват се и ако са по-едри, се нарязват на половинки или четвъртинки.
В тиган се загрява зехтинът с една бучка масло и картофите се запържват на средна температура за 5-10 минути.
Смесват се ситно нарязаният копър, чесън и сол, разбъркват се добре и с получената смес се разбъркват картофките преди сервиране.
По желание може да добавите и едро смлян лют червен пипер или ситно нарязана малка люта чушка към картофите соте.
Чудесна гарнитура са към месо или риба.
Гарнитурата от чеснови картофи е готова.
Коментари
Гледам, гледам се на ваши рецепти се спирам