Бирена леща

Бирена леща
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Леща или бира, а защо не направо бирена леща"

Необходими Продукти

  • леща - 300 - 400 г
  • бира - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и сложете да се вари, нарежете лука и морковите и ги прибавете.

Варете на умерен котлон, след около 20 минути прибавете скилидките чесън и доматеното пюре. Когато поври и с пюрето, сипете бирата и подправките.

Оставете така, докато се свари напълно лещата.

Направете запръжката, като загреете олиото, запържвате брашното и червения пипер, след което сипвате при лещата и разбърквате.

Сервирайте гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: