Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Рибни филета с бирена панировка

Рибни филета с бирена панировка

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Рибни филета с бирена панировка
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Опитайте се да познаете сега колко бира ще трябва да предвидите за тези уникални рибни филета"

Необходими Продукти

  • бяла риба - около 1 кг филе
  • брашно - 200 - 250 г
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от рибата трябва да са хубаво отцедени, по тях не трябва да има вода. В купа се разбиват яйцата и бирата.

След това постепенно се прибавя и брашното. Бърка се непрекъснато. Трябва да се получи гъста смес.

Готовата смес се оставя за около 20-тина минути. След това отново се разбърква.

В плитка чиния се изсипва малко брашно. Подсушеното рибно филе се овалва първо в брашното и след това в бирената смес. Отцежда се излишната панировка. Олиото се слага на котлона да се сгорещи.

След като се е сгорещила се изпържват рибните филета от двете страни до златисто. След като са готови рибните филета се изваждат и се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: