Чеснов винегрет

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3247
6
29/03/2018
"Майсторите знаят, че точният дресинг е онова, което превръща обикновената салата в невероятно мезе "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • винен оцет - 2 с.л. червен
  • чесън - 1 едра скилидка
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете червения винен оцет с меда и разбъркайте енергично до разтопяването му. Добавете пресованата скилидка чесън, солта, дижонската горчица и зехтина и разбъркайте до хомогенизирането му.

Ако не го използвате веднага, може да го съхранявате в стъклено бурканче в хладилник за по-лесно разбъркване преди употреба.

Чесновият винегрет е идеален за всякакви салати, съдържаща морски дарове, като зелената салата с риба тон например.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар