Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофено Ветрило с Кашкавал

Картофено Ветрило с Кашкавал

Картофено Ветрило с Кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ветрило, което поднасяте, не когато ви е топло, а когато имате гладни гости"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кашкавал - 150 г твърд
  • чедър - 60 г сирене
  • сол
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват напречно, но не докрай. Трябва да се получи нещо като ветрило.

Картофите се нареждат в тавичка, поръсват се със сол, чесън на прах и олио, но така че да има и между отделните резени. Между всеки резен се слага по парченце твърд кашкавал.

След това се поръсват с черен пипер, налива се малко вода в тавичката и се покриват с алуминиево фолио.

След като се изпекат, се маха фолиото и картофите се поръсват с настъргано сирене Чедър.

Връщат се отново за около пет минути във фурната.

Така приготвени картофите са чудесно предястие или гарнитура към различни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: