Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб Сарма с Агнешки Дреболии

Дроб Сарма с Агнешки Дреболии

Дроб Сарма с Агнешки Дреболии
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Всеки може да направи вкусна дроб сарма, ако следва точно нашата рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 500 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 450 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме измили агнешкия комплект, слага да се вари в посолена вода.

В тиган запържваме лука, моркова и гъбите, нарязани на ситно.

Готовия агнешки комплект нарязваме на ситно и тях прибавяме към зеленчуците.

Добавяме и ориза и заливаме с бульона.

Прибавяме подправките и слагаме в тава да печем.

По желание може да се направи заливка от яйцата и киселото мляко, с която се залива дробсармата и се връща във фурната да се запече.

Дроб Сармата с Агнешки Дреболии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: