Начин на приготвяне
Първото, което правим е да почистим агнешките черва и шкембето. Измиваме ги добре заедно със белия дроб.
Поставяме ги в уреда, задаваме на програма варене за 20 минути, посоляваме, сипваме вода и оставяме да се варят на отворен капак, за да отпенваме от време на време.
След като са готови, премахваме от уреда и нарязваме на ситно.
В купата на уреда сипваме олио и оставяме да се сгорещи на програма пържене за 10 минути.
Нарязваме моркова, лука, чесъна на дребно, прибавяме и запържваме в олиото.
След 3-4 минути прибавяме нарязаните дреболии и ориза.
Разбъркваме и прибавяме подправките.
Наливаме бульона, оставяме да ври на програма варене за около 10 минути или докато омекнат зеленчуците.
През това време разбиваме яйцето с млякото.
Слагаме на котлона, сипваме от бульона и варим супата за 2-3 минути.
Връщаме на тънка струя към агнешката супа.
Супата от агнешки дреболии в мултикукър се сервира гореща.