Начин на приготвяне
Почистените свински бъбреци нарежете и залейте със студена вода за една нощ.
На следващата сутрин ги нарежете на по-малки парчета и залейте със сока от буркан кисели краставички. Оставете за един час.
Запържете в маслото целите скилидки чесън заедно с едро нарязания кромид лук и червени чушки.
Когато зеленчуците поомекнат, добавете бъбреците. Запържете за 5 - 6 минути, поръсете с брашното, отново разбъркайте и добавете нарязаните на едро домати. Накрая поръсете със сушените зеленчуци и прибавете доматеното пюре, разтворено в зеленчуковия бульон.
Отстранете от котлона, подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Изсипете в тавичка и запечете мезето в умерено загрята фурна за около 30 минути.
Запечените Свински Бъбреци на Фурна са много вкусни!
Разгледайте и другите ни рецепти за свински черен дроб и свински сърца.