Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Запечени Свински Бъбреци на Фурна

Запечени Свински Бъбреци на Фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Запечени Свински Бъбреци на Фурна
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ако още не сте опитали този деликатес, бързо да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 5 бр.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кромид лук - 2 глави
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински бъбреци нарежете и залейте със студена вода за една нощ.

На следващата сутрин ги нарежете на по-малки парчета и залейте със сока от буркан кисели краставички. Оставете за един час.

Запържете в маслото целите скилидки чесън заедно с едро нарязания кромид лук и червени чушки.

Когато зеленчуците поомекнат, добавете бъбреците. Запържете за 5 - 6 минути, поръсете с брашното, отново разбъркайте и добавете нарязаните на едро домати. Накрая поръсете със сушените зеленчуци и прибавете доматеното пюре, разтворено в зеленчуковия бульон.

Отстранете от котлона, подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Изсипете в тавичка и запечете мезето в умерено загрята фурна за около 30 минути.

Запечените Свински Бъбреци на Фурна са много вкусни!

Разгледайте и другите ни рецепти за свински черен дроб и свински сърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: