Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Крехки Свински Бъбреци на Тиган

Крехки Свински Бъбреци на Тиган

Крехки Свински Бъбреци на Тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Мераклиите знаят за какво невероятно вкусно мезе говорим, опитайте, за да разберете и вие"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 3 - 4 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • скилидки - 2 скилидки
  • водка - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло
  • тъмна бира
  • кашкавал - 100 г настърган за наръсване
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепваме по средата всеки бъбрек, почистваме от бели ципи и измиваме. Поставяме във вода да се изкиснат за около 1 час.

След почистването на бъбреците и изкисването им ги нарязваме на парчета.

Всички съставки поставяме в купа, както и брашното, и прибавяме нарязаните свински бъбреци. Оставяме така за около час.

Загряваме мазнината в тиган и пускаме бъбреците да се пържат, като разбъркваме от време на време.

Това продължава, докато си сменят цвета и тогава наливаме бирата и оставяме да покъкри десетина минути.

Премахваме от котлона и сервираме обилно наръсени с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.

Крехките Свински Бъбреци на Тиган

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: