Начин на приготвяне
Почистваме далака и черния дроб, след което ги измиваме под течаща вода. Сцепваме бъбреците на 2 по дължината - да се отвори вътрешността.
Накисваме в дълбок съд с вода, в която добавяме 50 мл оцет и 100 мл червено вино. Оставяме така за около 1 час. Вадим и измиваме.
Нарязваме на парчета, като внимателно отделяме тлъстините от тях. Така нарязваме черния дроб и далака. В тава поставяме нарязаните вече дреболии.
Върху тях прибавяме лука , които предварително сме обелили и нарязали на полумесец. Поръсваме с черния пипер, чубрицата, червения пипер и разбъркваме добре.
Изсипваме 1/2 ч.ч олио и 1 ч. ч. червено вино. Поставяме във фурната и печем до готовност, като от време на време разбъркваме.