Начин на приготвяне
Почистваме добре бъбреците, това става като режем наполовина и махаме излишното. Поставяме ги в оцет, за да се обере лошата миризма.
Вадим и решем на кубчета, като след това също измиваме много добре.
В дълбок съд прибавяме 1 ч.ч. бира и 1 ч.ч. червено вино, добавяме бъбреците, като доливаме с вода.Така оставяме да врят за около 10 минути.
През това време белим картофите и режем на кубчета. Вадим бъбреците и отново измиваме много добре.
Поставяме картофите и гъбите в тава, като отгоре сипваме и бъбреците, посипваме с балканска чубрица, черния пипер, червения пипер и солта, като разбъркваме много добре.
Заливаме с последната чаша вино и част от бульона, в които сме варили бъбреците. Слагаме да се пече във фурната, като от време на време се разбърква.