Спаначен огретен

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
254
1k
431
321
31/03/2018
"Това не е просто спаначен огретен, това е вегетарианско ястие от най-висша класа "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме обелените и нарязани на едро картофи да се сварят.

През това време приготвяме спаначената плънка. За целта измиваме добре спанака и го нарязваме на ситно или на лентички, след което го запържваме в олиото за 4-5 мин. Добавяме минатото през блендер кашу и разбъркваме. След това прибавяме и изварата (отново разбъркваме). Накрая слагаме и сметаната + щипка сол. Разбъркваме и оставяме на котлона за 5-6 мин. Плънката ни е готова.

Когато картофите се сварят, ги отцеждаме и намачкваме с преса. Прибавяме към тях топеното сирене и солта. Разбъркваме.

В тавичка поставяме хартия за печене, а отгоре и ринг (в който ще разпределим картофите и плънката). Започваме с 1/2 от картофената смес - разпределяме я равномерно по дъното.

Отгоре изсипваме спаначената смес, а накрая останалите 1/2 картофи. Поръсваме с галета и печем на 250 градуса за около 50 мин. След това изваждаме от фурната и разпределяме отгоре маслото.

Отново връщаме за печене за още 5 мин.

Накрая изваждаме и поръсваме с рендосания кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар