Начин на приготвяне
Слагаме обелените и нарязани на едро картофи да се сварят.
През това време приготвяме спаначената плънка. За целта измиваме добре спанака и го нарязваме на ситно или на лентички, след което го запържваме в олиото за 4-5 мин. Добавяме минатото през блендер кашу и разбъркваме. След това прибавяме и изварата (отново разбъркваме). Накрая слагаме и сметаната + щипка сол. Разбъркваме и оставяме на котлона за 5-6 мин. Плънката ни е готова.
Когато картофите се сварят, ги отцеждаме и намачкваме с преса. Прибавяме към тях топеното сирене и солта. Разбъркваме.
В тавичка поставяме хартия за печене, а отгоре и ринг (в който ще разпределим картофите и плънката). Започваме с 1/2 от картофената смес - разпределяме я равномерно по дъното.
Отгоре изсипваме спаначената смес, а накрая останалите 1/2 картофи. Поръсваме с галета и печем на 250 градуса за около 50 мин. След това изваждаме от фурната и разпределяме отгоре маслото.
Отново връщаме за печене за още 5 мин.
Накрая изваждаме и поръсваме с рендосания кашкавал.