Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Пълнени макарони с кайма

Пълнени макарони с кайма

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пълнени макарони с кайма
Снимка: Зори
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Е, такава вкусотия всеки иска да опита, но ние пазим рецептата специално за вас"

Необходими Продукти

  • макарони - 1/2 пакет едри Кончилионе или Лумакони (около 250 г)
  • кайма - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени пиперки - 300 г, печени и обелени
  • домати - 1 бутилка, консервирани смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните, но не напълно.

Варим ги с няколко минути по-малко от времето, показано на опаковката. Трябва да са леко твърди.

Запържваме каймата с нарязания на ситно лук, скилидките чесън, настъргания на ситно ренде морков, обелените и накълцани на ситно печени червени пиперки, лют червен пипер, сол, черен пипер и босилек.

Накрая добавяме и консервата смлени домати. Поръсваме щедро с босилек.

Подправяме със сол.

Щом заври, махаме от котлона.

Пълним макароните със сместа и ги нареждаме в тавичка със сваляемо дъно, в която сме сипали на дъното един пръст от сместа за плънката.

Редим макароните на два слоя, като между двата слоя слагаме част от плънката.

Завършваме отгоре с остатъка от плънката и печем на 180 градуса около 25 минути.

Изчакваме да изстинат хубаво и махаме ринга на тавичката.

Гарнираме макароните на фурна и поднасяме.

Пълнените макарони с кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: