Начин на приготвяне
Сваряваме макароните, но не напълно.
Варим ги с няколко минути по-малко от времето, показано на опаковката. Трябва да са леко твърди.
Запържваме каймата с нарязания на ситно лук, скилидките чесън, настъргания на ситно ренде морков, обелените и накълцани на ситно печени червени пиперки, лют червен пипер, сол, черен пипер и босилек.
Накрая добавяме и консервата смлени домати. Поръсваме щедро с босилек.
Подправяме със сол.
Щом заври, махаме от котлона.
Пълним макароните със сместа и ги нареждаме в тавичка със сваляемо дъно, в която сме сипали на дъното един пръст от сместа за плънката.
Редим макароните на два слоя, като между двата слоя слагаме част от плънката.
Завършваме отгоре с остатъка от плънката и печем на 180 градуса около 25 минути.
Изчакваме да изстинат хубаво и махаме ринга на тавичката.
Гарнираме макароните на фурна и поднасяме.
Пълнените макарони с кайма са готови.