Домашно сирене с яйца и сметана

РосицаРосицаЧирак571633
01/04/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 213
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в по-голяма тенджера прясното мляко да заври.

През това време разбиваме сметаната и яйцата до гладка и хомогенна смес. След като заври млякото, на тънка струя добавяме яйчената смес, като бъркаме непрестанно. Оставяме получената смес около 5-8 мин на котлона да се дообразуват парцалчета.

След това дърпаме от котлона добавяме сол на вкус, разбъркваме и изливаме сместа в тензух или в гевгир с двойно навита марля отгоре.

След това слагаме тензуха някъде да се изкисне и след около 30 мин започваме да пристягаме и да офорвяме полученото сирене.

След това го прибираме за поне 2 часа в хладилник, за да стегне.

След това е готово за консумация.

От тези продукти се получава около 400 г сирене, но вкусът му е разкошен и наподобява много до истинското сирене :)

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар