Начин на приготвяне
Слагаме в по-голяма тенджера прясното мляко да заври.
През това време разбиваме сметаната и яйцата до гладка и хомогенна смес. След като заври млякото, на тънка струя добавяме яйчената смес, като бъркаме непрестанно. Оставяме получената смес около 5-8 мин на котлона да се дообразуват парцалчета.
След това дърпаме от котлона добавяме сол на вкус, разбъркваме и изливаме сместа в тензух или в гевгир с двойно навита марля отгоре.
След това слагаме тензуха някъде да се изкисне и след около 30 мин започваме да пристягаме и да офорвяме полученото сирене.
След това го прибираме за поне 2 часа в хладилник, за да стегне.
След това е готово за консумация.
От тези продукти се получава около 400 г сирене, но вкусът му е разкошен и наподобява много до истинското сирене :)