Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Блатна пъстърва с чесън и лимон на фурна

Блатна пъстърва с чесън и лимон на фурна

Блатна пъстърва с чесън и лимон на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не ви трябват специални умения, за да приготвите вкусна блатна пъстърва - само мерак и тази рецепта"

Необходими Продукти

  • блатна пъстърва - 4 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • див лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата и я осолете.

Обелете чесновите скилидки. Поставете във всяка пъстърва по 2-3 скилидки чесън и по 1-2 резенчета лимон. Намажете рибите със зехтин.

Наредете пъстървите в тавичка за печене, на дъното на която сте поставили домакинска хартия.

Изпечете рибата в загрята фурна до 200 градуса.

Поднесете с подходяща гарнитура.

Блатната пъстърва с чесън и лимон на фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: