Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с моркови и чесън на фурна

Пъстърва с моркови и чесън на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пъстърва с моркови и чесън на фурна
Снимка: Зори
1 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусно и здравословно, а и много лесно за приготвяне рибно ястие - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • дъгова пъстърва - 2 бр. (всяка по 500 г)
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се почистват от хрилете и вътрешностите. С помощта на белачка за зеленчуци се отстраняват люспите, като за целта плъзгате белачката в посока от опашката към главата. Почистените и измити пъстърви се посоляват със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Морковите се обелват и настъргват на ренде.

Копърът се нарязва на ситно.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Лимоните се нарязват на полумесеци.

По тялото на пъстървите се правят няколко разреза и във всеки от тях се слага резен лимон и филийка чесън.

Морковите, копърът, останалият чесън се поръсват с малко зехтин, сол и черен пипер и сместа се разбърква. С нея се пълнят коремчетата на пъстървите, отгоре върху сместа се слагат останалите резени лимон.

Пъстървите се прехвърлят в намаслена тавичка и се поливат с тънка струйка зехтин. Покрива се тавичката с алуминиево фолио.

Тавичката се пъха в загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка за около 20 минути. След това фолиото се отстранява и рибата се връща за кратко във фурната до получаването на апетитен загар на печената риба.

Пъстървата с моркови и чесън на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

iv4e_26
iv4e_26
Благодаря за страхотната рецепта! Всеки път става уникално вкусна, а най-хубавото е, че се приготвя бързо и много лесно!
30.09.2024 13:28
1
1
Покажи всички подкоментари