Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Ялова баница

Ялова баница

Ялова баница
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Може да е без плънка, но е толкова вкусна, че няма да забележите липсата ѝ"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното.

Смесете водата с олиото, оцета и солта. Прибавете брашното. Омесете меко тесто.

Разделете тестото на осем топки.

Разточете всяка топка на тънка кора. Намажете повърхността на корите с разтопено масло /без последната/ и ги наредете една върху друга.

Поръсете плота с брашно и отново разточете така, както са наредени корите една върху друга.

Получете една тънка кора /може и да раздърпате крайчетата/.

Най-отгоре намажете отново с масла.

Сгънете крайчетата да се получи плик.

Сложете баницата със сгъвките към дъното в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до кафеникаво-златист загар.

Яловата баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: