Телешко сукалче в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешко сукалче в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг месо от сукалче
  • лук - 3 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 400 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • вода - 1 л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • кимион - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, лукът, чесънът, картофите, чушките, тиквичките и доматите се нарязват на кубчета. В намазнена тенджера се запържват първо лукът и чесънът, а после и останалите зарзавати.

Щом поомекнат, се прехвърлят в намаслен гювеч. След това в същата тенджера се запържва леко и сукалчето.

После и то се прехвърля при зеленчуците. Яденето се подправя с подправките и се пече 50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: