Бисквитена торта с 2 крема

03/04/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр. размер L
  • брашно - 3 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • ванилия - 2 п.
  • какао - 3 с.л. + 3 с.л. какао за поръсване
  • бисквити - 1 голям пакет (кръгли)
  • кокосови стърготини - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Слагаме сместа на котлона на водна баня или в тенджера с двойно дъно заедно с млякото, брашното и ванилията. Варим до сгъстяване на крема.

В правоъгълна форма за терин (или кексова форма) поставяме домакинско фолио и поръсваме дъното обилно с какао. Отделяме 1/3 част от крема и прибавяме 3 с.л какао, за да направим какаов крем.

След като сме поставили малко крем на дъното на формата, редим един слой предварително потопени в прясно мляко бисквити, изсипваме какаовия крем, втори ред бисквити, ред млечен крем и накрая завършваме със смес от натрошени бисквити, кокососви стърготини и малко крем за спойка.

Оставяме тортата в хладилник за минимум 5 часа, за да стегне крема.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар