Питка Маргарита

РосицаРосица
Чирак
68
21
39
05/04/2018
"Вкусна и красива - питка, която ще плени всички с визия и вкус "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 564
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от горепосочените продукти, без маслото, като отделяме само 1 жълтък за намазване. Като го замесим оставяме тестото на плот (маса), правят се 3 топки и ги оставяме малко да да си починат.

След това всяка топка се разточва на кръг и последователно се нареждат една върху друга, като се намазват с мекото масло помежду им и последната се разточва повече, намазва се и тя с масло и се навива на руло.

Краищата се изрязват с нож и се правят на топка - тя ще е центърът на питката. Останалото руло се реже под формата на трапец.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят отново да втасат, като оставяме малко разтояние помежду им. Намазват се с разбития жълтък.

Печем първо с включена фурна само отдолу, след около 15 минути включваме да пече и отгоре на 160-170 градуса за около 30-40 мин.

Като се опече може да се намаже с мед и да се поръси с орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар