Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Хек с печени картофки

Хек с печени картофки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Хек с печени картофки
Снимка: Зори
1 / 7
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусна рибка и пържени картофки, може ли да познаете какво липсва в уравнението"

Необходими Продукти

  • хек - 3 бр.
  • зелен лук - 1 връзка, нарязан на кръгчета
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • мащерка
  • черен пипер
  • картофи - 3 бр.
  • за гарниране
  • домати - 3 бр.
  • спанак - 1 шепа, пресен
  • зелен лук - 3 стръка, нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хека. Всяка една риба слагаме върху лист хартия за печене. Намазваме ги със зехтин отвън и отвътре. Поръсваме рибата с мащерка отвън и отвътре.

Поливаме със сока от половин лимон, а останалата половинка от лимона нарязваме на резенчета и пъхаме в коремчетата на рибите.

Нареждаме върху и под рибата наситнения зелен лук, слагаме малко и в коремчетата и завиваме плътно хартията на пакетчета. Прехвърляме в тавичка.

Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на пръчици. Поръсваме със сол, зехтин, черен пипер и разбъркваме.

Прехвърляме в тавичка с незалепващо покритие, покриваме я с лист алуминиево фолио.

Слагаме и двете тавички едновременно в предварително загряна фурна на 200 градуса за 30 минути (на двете средни решетки) и включен вентилатор.

Доматите нарязваме на колелца, поръсваме със зелен лук, овкусяваме със сол и черен пипер.

Сервираме печената риба в порционни чинии.

Гарнираме с печените картофки, листенца пресен спанак и със салатата от домати и пресен лук.

Хекът с печени картофки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: