Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофки с бульон

Картофки с бульон

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Картофки с бульон
Снимка: Марияна
1 / 2
04/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни картофки за вечеря или за гарнитура към диетичната ни пържола"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 бр.
  • бульон - 3 ч.ч пилешки
  • масло - 40 г
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • моркови - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме порции пилешко в тенджера с вода. Подправяме със сол на вкус. След като се свари прецеждаме бульона. Бульонът е мазен и жълт, и вкусен.

Белим картофите и ги нарязваме на едри парченца. Слагаме ги в тава. Разпределяме ги равномерно на дъното на тавата.

Нарязваме си маслото на малки парченца и ги разпределяме и тях отгоре. Подправяме със сол на вкус. Добавяме сухата подправка.

Почистваме моркова и го настъргваме на дребното ренде. Всичко объркваме добре. Поливаме всичко с бульона. Печем на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: