Начин на приготвяне
Разрежете рибните филета на две половини и сложете в тавичка. Сипете прясното мляко и покрийте с фолио. Сложете за час в хладилника да се мариноват.
Извадете от хладилника, отцедете ги от млякото и оставете за 15 минути на стайна температура. Направете панировката за рибните филета, като в чиния сложите двата вида брашно, галета, подправките, сол и лимонтузу.
Разбъркайте тази смес и оваляйте всяко от филетата от двете страни. Изтръскайте излишното, загрейте олиото и изпържете филетата за няколко минути до златисто. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.
Направете гарнитурата за панираната риба, като сварите картофите, нарежете ги, добавете лука и подправете на вкус със сол, пипер, зехтин и оцет.
Гарнитурата за панирания хек може да е и по ваш избор. Панировката е подходяща за всякаква бяла риба.