Начин на приготвяне
За тези шоколадови бонбони трябва да подберете по-безсолно синьо сирене с по-мек вкус.
Сиренето се оставя за няколко часа на стайна температура, за да се отпусне добре и да омекне.
Натрошете шоколада и го смесете в купа с меда и синьото сирене.
Сложете сместа на водна баня на котлона да се загрява, като леко разбърквате и не допускате да завира.
При непрекъснато бъркане долейте предварително затоплената сметана и бъркайте, докато се получи гладка и хомогенна смес.
Овкусете с бял пипер и при необходимост добавете още малко мед или синьо сирене.
Тази смес оставете в хладилник за няколко часа, за да се стегне.
След това от нея оформете 18-20 трюфела с длани и ги оваляйте с натурално какао или смлени ядки.
Коментари