Начин на приготвяне
Започнете с крема. Разбийте течната сметана на пухкав крем. Прибавете маскарпонето и пудрата захар и отново разбийте до гладък хомогенен крем. Приберете крема в хладилник.
Нарежете козунака на филийки, не по-дебели от 1 см. Прецедете компота, като запазите сока, а плода нарежете на малки кубчета.
Вземете форма за торта с падащо дъно и наредете плътно един ред от филийките, полейте така оформения блат от козунак с част от сиропа на компота. Поръсете с част от нарязания плод и намажете блата обилно с част от крема.
Така процедирате и с останалите филийки козунак, като завършите с крем и декорирайте козуначената торта по ваш избор и въображение.
Поставете козуначената торта с крем маскарпоне в хладилник за поне 6 часа преди сервиране.