Голи постни лозови сарми

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121576
13/04/2018
"Истинска кулинарна еротика - голи постни лозови сарми "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 047
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа се измиват и нарязват на лентички (аз използвах консервирани). На ситно се нарязват зеленият лук и морковът.

Подготвените зеленчуци се слагат да се задушат в тиган със сгорещена мазнина. След като омекнат, се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.

След като и те омекнат, се прибавя измитият ориз. Прибавя се дена чаена чаша вода, след което ястието се овкусява със сол, черен и червен пипер.

За по-силен аромат, може да се прибави едно кубче гъбен бульон. След като водата се поеме от ориза, се наливат още две чаени чаши вода.

Ястието се оставя да къкри, като периодично се разбърква до пълното увиране на ориза.

Готовото ястие се сервира с лъжица кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар