Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе и го овкусете със соев сос, сладкото вино, мед, босилек и черен пипер. Оставете го да престои известно време.
Нарежете лука, морковите, гъбите, чушките и чесъна на едро, изсипете ги в тенджера с незалепващо покритие и ги задушете с малко вода и олио на котлона.
След като зеленчуците са почти готови, прибавете и пилешкото филе. На него му е нужно кратко време, тъй като по този начин става по-крехко.
Изсипете и готварската сметана, като бъркате непрестанно.
В малко водичка добавете 2 с.л брашно, разбъркайте и малко по малко прибавяйте от готовия сос. След това изсипете в кавърмата, за да се сгъсти леко.
Подправете ястието с черен пипер, босилек и къри.
Пилешката кавърма със сметана и зеленчуци е много вкусна.