Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма със сметана и зеленчуци

Пилешка кавърма със сметана и зеленчуци

Пилешка кавърма със сметана и зеленчуци
Снимка: Габриела Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Как да караш на салати, когато в кухнята се готви ароматна пилешка кавърма със сметана и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • готварска сметана - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • соев сос
  • босилек
  • къри
  • черен пипер
  • вино - плодово, сладко
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе и го овкусете със соев сос, сладкото вино, мед, босилек и черен пипер. Оставете го да престои известно време.

Нарежете лука, морковите, гъбите, чушките и чесъна на едро, изсипете ги в тенджера с незалепващо покритие и ги задушете с малко вода и олио на котлона.

След като зеленчуците са почти готови, прибавете и пилешкото филе. На него му е нужно кратко време, тъй като по този начин става по-крехко.

Изсипете и готварската сметана, като бъркате непрестанно.

В малко водичка добавете 2 с.л брашно, разбъркайте и малко по малко прибавяйте от готовия сос. След това изсипете в кавърмата, за да се сгъсти леко.

Подправете ястието с черен пипер, босилек и къри.

Пилешката кавърма със сметана и зеленчуци е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: