Начин на приготвяне
Нарежете пилешко месо на хапки и в загрято олио задушете месото, докато побелее.
Добавете ситно нарязан лук, ленти червена чушка и моркова, нарязан на полумесеци.
Поръсете с подправки, прибавете нарязани домати, червен пипер и сипете малко вода да покрие продуктите.
Гответе на тих огън до готовност на месото. Царевично нишесте се разбърка с малко вода на кашичка, сипва се при месото и оставяте да поври 2-3 минути.
Поръсете с чубрица и готово. Сварете 1 к.ч. ориз с 2 щипки сол, оризът да е покрит с 2-3 ч.ч. вода.
От време на време се разбърква кавърмата с пиле, без да се прекалява, да не стане на каша. Изключете и покрийте с капак, да се задуши.
Овкусете сочната кавърма го със сол и черен пипер.
Сервирайте порция селската пилешка кавърма с лъжица ориз в средата.
Бързо, вкусно и лесно по селски.
Добър апетит!
Коментари