Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Перфектните Фетучини с лютеница

Перфектните Фетучини с лютеница

Irina GanchovaIrina Ganchova
Новак
327
Перфектните Фетучини с лютеница
Снимка: Irina Ganchova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фетучини - 500 г
  • лютеница - 1 буркан едросмляна от Първомай
  • шунка - 200 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • течна сметана - 100 мл
  • кашкавал - 200 г
  • зехтин
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват според указанията и се отцеждат хубаво от водата.

Шунката и лукът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в зехтина.

След това, когато сместа кипне, се слага Едросмляната лютеница, сметаната и риганът (ако е много гъсто, се добавя и малко вода, но не забравяйте, че целта е да получите смес с консистенцията на каша).

Когато е готова сместа, се смесва с фетучините и се изсипва в тава.

Отгоре се настъргва кашкавал и се пече на 180 градуса, докато кашкавалът стане златист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: