Начин на приготвяне
Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци и разпределяме захарта по 50 г при тях.
Разбиваме жълтъците със захарта заедно с една ванилия.
Когато жълтъчната смес увеличи обема си и побелее, добавяме наведнъж олиото и водата.
След кратко разбиване с миксера започваме да добавяме пресятото брашно с бакпулвера, но вече разбъркваме с лопатка или лъжица - до еднородност.
Накрая прибавяме белтъците на два-три пъти и кексовата смес е готова.
Във форма за мъфини, намазана с масло или маргарин, изсипваме по 1 с.л. от сместа.
Отгоре - по 1 ч.л. от сладкото в средата.
След това изсипваме по още 1 с.л във формите и печем.
Включваме фурната на 170°C и печем мъфините около 20 мин - до суха клечка в средата.
Може да се посипят с пудра захар топли.
Коментари