Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Пандишпанови мъфини с пълнеж

Пандишпанови мъфини с пълнеж

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пандишпанови мъфини с пълнеж
Снимка: Таня Левенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Меки като памук и с нежен пълнеж - перфектните мъфини"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • бакпулвер - 6 г
  • ванилия - 1 бр. на прах
  • за пълнежа
  • сладко от боровинки - 12 ч.л. или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци и разпределяме захарта по 50 г при тях.

Разбиваме жълтъците със захарта заедно с една ванилия.

Когато жълтъчната смес увеличи обема си и побелее, добавяме наведнъж олиото и водата.

След кратко разбиване с миксера започваме да добавяме пресятото брашно с бакпулвера, но вече разбъркваме с лопатка или лъжица - до еднородност.

Накрая прибавяме белтъците на два-три пъти и кексовата смес е готова.

Във форма за мъфини, намазана с масло или маргарин, изсипваме по 1 с.л. от сместа.

Отгоре - по 1 ч.л. от сладкото в средата.

След това изсипваме по още 1 с.л във формите и печем.

Включваме фурната на 170°C и печем мъфините около 20 мин - до суха клечка в средата.

Може да се посипят с пудра захар топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата не е точна, водата е твърде малко за това количество брашно и се наложи да я понатъкмя и се получиха добре.
02.03.2024 17:52