Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Хрупалки или кубети в конвекторна фурна

Хрупалки или кубети в конвекторна фурна

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Хрупалки или кубети в конвекторна фурна
Снимка: Петя
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • стар хляб - 5 филии /поизсъхнал/
  • зехтин - 5 с.л. (олио)
  • Подправки по желание
  • чубрица
  • риган
  • босилек
  • джоджен
  • сминдух
  • червен пипер - малко
  • шарена сол
  • лют червен пипер
  • самардала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете готова алуминиева тавичка или си направете като мен от алуминиево фолио с размери колкото e диаметърът на скарата на конвекторната фурна.

Нарежете на кубчета филиите изсъхнал хляб.

Сложете ги в тавичката, но да не се застъпват, да са на един ред. Полейте ги със зехтина или олио.

Поръсете с любимите си сухи подправки на вкус - чубрица, риган, босилек, джоджен, сминдух /малко/, червен пипер мъничко, малко шарена сол или самардала и ги объркайте хубаво.

Сложете ги да се пекат върху скарата на конвекторната фурна на 180-200°C .

Важно е да не я включвате на пълна сила, защото ще прегорят.

Печете до желаната готовност.

Чудесно мезе са за студената биричка или като добавка към любимата супа!

Всеки път може да импровизирате с нови подправки и в различно съчетание и съотношение:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: