Начин на приготвяне
Намаслете готова алуминиева тавичка или си направете като мен от алуминиево фолио с размери колкото e диаметърът на скарата на конвекторната фурна.
Нарежете на кубчета филиите изсъхнал хляб.
Сложете ги в тавичката, но да не се застъпват, да са на един ред. Полейте ги със зехтина или олио.
Поръсете с любимите си сухи подправки на вкус - чубрица, риган, босилек, джоджен, сминдух /малко/, червен пипер мъничко, малко шарена сол или самардала и ги объркайте хубаво.
Сложете ги да се пекат върху скарата на конвекторната фурна на 180-200°C .
Важно е да не я включвате на пълна сила, защото ще прегорят.
Печете до желаната готовност.
Чудесно мезе са за студената биричка или като добавка към любимата супа!
Всеки път може да импровизирате с нови подправки и в различно съчетание и съотношение:)