Начин на приготвяне
В йенска тавичка се слагат течните съставки на маринатата и се разбъркват.
Порциите риба се осоляват, поръсват се с черен пипер нареждат се в тавичката и се поливат с лимоновия сок.
Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 15 минути да се мариноват.
Маха се фолиото и част от маринатата се отлива в чаша, тъй като в конвекторната фурна течността не се изпарява и рибата няма да се изпече, а ще се свари.
Тавичката се слага на горната (високата) скара на конвекторната фурна.
Включва се на 230°C за 15 минути. Обръщат се и се пекат още 15 минути.
Разбира се общото време за печене зависи от това колко препечена я искате рибата.
Става чудесна и не е така мазна в сравнение с печената в обикновена фурна.
Получава се също така и вкусен сос, ако не сте прекалили с киселината.
Поднася се с гарнитура по желание и разбира се - с чеснов сос.
Да ви е вкусно!
Забележка: Рибата може да се изпече и в обикновена фурна, която предварително трябва да е загрята. Тогава в/у нея слагам и тънки резени лимон, които махам при обръщането на порциите. Времето за печене е почти същото.