Начин на приготвяне
Спанакът се сварява, след което се изцежда и нарязва на ситно, ако е замразен, се размразява преди това.
Картофите също се сваряват, обелват и намачкват. Кашкавалът се настъргва.
В купа се смесват картофите, спанакът, настърганият кашкавал, яйцата, галетата и подправките.
Бърка се до получаването на еднородна смес, от която може да се направят кюфтенца.
Оформяте малки спаначени кюфтенца от сместа, като преди да сложите в нагорещеното олио или зехтин, ако изберете да ги пържите на тиган или печете на фурна, се овалват хубаво в галета с леко притискане.
Колкото по-тънко е кюфтенцето, по-бързо и хубаво ще се запече. При златист цвят се обръщат.
След като са готови, ги оставяте върху кухненска хартия в чинията, за да се отцеди мазнината.
Може да поднесете спаначените кюфтенца на тиган или на фурна за още по-голяма наслада с вкусен чеснов сос, който се забърква от кисело мляко, зехтин и намачкан чесън или за по-гладка консистенция - с чесън на прах. Към соса за вкусните зеленчукови кюфтета може да прибавите и копър.
Бон апети!
Коментари