Начин на приготвяне
В купа се смесват всички продукти без водата и се разбъркват с шпатула. Накрая постепенно се налива водата и отново се разбърква.
Полученото тесто се дели на 6 малки питки.
Печене във фрайъра:
Решетката се намазва с малко масло. Топките се подреждат. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се хлебчетата на програма bake - 160 °C. Първо 15 минути от едната страна и още 10 минути от другата страна.
Печене във фурната:
Кето хлебчетата се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C около 40-50 минути.
Питките се оставят поне за 10 минути, преди да се срежат. Може да ги замразите и във фризера. С тях може да си правите сандвичи. Може да ги запечете на тостера.
Източник: Вкусно с Валерия