Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Кето питки в еър фрайър или фурна

Кето питки в еър фрайър или фурна

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето питки в еър фрайър или фурна
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Може да замразите кето питките и във фризера. С този кето хляб може да си правите сандвичи и дори да ги запечете на тостера."

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 150 г
  • хуск - 45 г
  • бакпулвер - 8 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 ч.л. /може да се пропусне /
  • ябълков оцет - 10 мл
  • белтъци - 3 бр.
  • вода - 180 мл вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички продукти без водата и се разбъркват с шпатула. Накрая постепенно се налива водата и отново се разбърква.

Полученото тесто се дели на 6 малки питки.

Печене във фрайъра:

Решетката се намазва с малко масло. Топките се подреждат. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се хлебчетата на програма bake - 160 °C. Първо 15 минути от едната страна и още 10 минути от другата страна.

Печене във фурната:

Кето хлебчетата се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C около 40-50 минути.

Питките се оставят поне за 10 минути, преди да се срежат. Може да ги замразите и във фризера. С тях може да си правите сандвичи. Може да ги запечете на тостера.

Източник: Вкусно с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: