Охлюви по бургундски

ЗорицаЗорицаГуру94225328694
14/04/2018
"Обявяваме дни на отворените врати на Френската кухня с това вкусно изкушение - Охлюви по бургундски "
Приготвяне20 мин.
Готвене6 мин.
Общо26 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 347
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • охлюви - 13 бр., предварително сварени и почистени + черупките
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 скилидки, пресовани
  • магданоз - 1 връзка, ситно накълцан
  • естрагон - няколко щипки, сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • морска сол - 1 пакет едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото оставете предварително на стайна температура, за да омекне.

Наситнете магданоза, пресовайте скилидките чесън. Смесете ги с маслото, добавете естрагона, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво до получаването на хомогенна смес.

Празните черупки от охлювите измийте старателно и за всеки случай кипнете във вряща вода. Отцедете ги от водата и във всяка сложете по една ядка от предварително сварените и почистени охлюви.

Напълнете черупките със маслената смес, като използвате малка кафена лъжичка, за да запечатате добре отворите.

В тавичката, в която ще ги печете, изсипете едрата морска сол и я разстелете.

Направете дупчици или гнезда в нея, в които ще сложите охлювите с отвора нагоре. По този начин маслото няма да изтече при печенето.

Сложете тавичката в силно загрята фурна и запечете за 5-6 минути.

Сервирайте този френски деликатес в порционни чинии, като охлювите трябва да бъдат 13 в порция.

И да не забравите бялото вино!

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар