Начин на приготвяне
Сварете талиателите според инструкциите на производителя. Отцедете и сипете в тава намазана с масло.
Нарежете телешкото месо на тънки и дълги ивички. Почистете и нарежете гъбите на тънки резенчета.
Загрейте маслото в тиган на умерена температура на котлона и запържете ивичките месо. Пържете около 10 мин, като разбърквате периодично.
Добавете гъбите и разбъркайте. Подправете с риган, сол и черен пипер. Гответе още около 10 мин.
Извадете месото и гъбите и изсипете сметаната в тигана. Разбъркайте няколко минути.
Сипете соса върху талиателите в тавата, а отгоре подредете месото и гъбите.
Поръсете с пармезана и запечете за около 5 мин във фурна загрята на 180°C.
Талиателите с Телешко и Сметанов сос са готови.