Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с Телешко и Сметанов сос

Талиатели с Телешко и Сметанов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Талиатели с Телешко и Сметанов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма как да подминете с лека ръка покана за толкова вкусна паста с телешко и сметанов сос"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • печурки - 200 г
  • заквасена сметана - 300 г
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • пармезан - 50 г
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете талиателите според инструкциите на производителя. Отцедете и сипете в тава намазана с масло.

Нарежете телешкото месо на тънки и дълги ивички. Почистете и нарежете гъбите на тънки резенчета.

Загрейте маслото в тиган на умерена температура на котлона и запържете ивичките месо. Пържете около 10 мин, като разбърквате периодично.

Добавете гъбите и разбъркайте. Подправете с риган, сол и черен пипер. Гответе още около 10 мин.

Извадете месото и гъбите и изсипете сметаната в тигана. Разбъркайте няколко минути.

Сипете соса върху талиателите в тавата, а отгоре подредете месото и гъбите.

Поръсете с пармезана и запечете за около 5 мин във фурна загрята на 180°C.

Талиателите с Телешко и Сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: