Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено в сметанов сос

Телешко задушено в сметанов сос

Телешко задушено в сметанов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Още от този момент си запишете в тефтера какво ще готвите в петък вечер за един страхотен край на работната седмица - разкошно телешко с гъби и сметана"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 400 г
  • телешко месо - 300 г
  • дижонска горчица - 1 к.л.
  • сол
  • краве масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 2 триъгълничета Президент
  • гъби - 6 бр.
  • мащерка
  • ром - 2 капачки
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте тенджера под налягане да сварите телешкото месо, ще ви отнеме 30 мин. Извадете и заделете настрани.

Обелете и нарежете гъбите, запържете ги в тиган с мазнина. Добавете накълцания на ситно лук, после и месото. Затворете и гответе 10 минути.

След това сипете рома при задушеното телешко. След пет минути сипете сметаната.

Овкусете с подправките, добавете топеното сирене и горчицата.

След около 10 минути изключете и сервирайте телешкото задушено в сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: