Начин на приготвяне
Първо, запържвам/запечатвам/ месото в масло да се зачерви, заливам го с виното и чашка вода, добавям цялата глава лук и морков, дафиновия лист, затварям тенджерата под налягане задушавам 40 минути.
Задушавам на средна степен на котлона. Когато е готово, изваждам моркова и лука, пасирам лука. Моркова вече не е нужен :)
Следва приготвянето на сметановия сос:
След сваряване на месото обикновено остава бульон 150 мл, към него добавям сметаната, доматчетата /нарязани на половинки/, целите обелени круши, гъбите, скилидки нарязани чесън.
Всичко е отново в тенджерата под налягане, при месото /вече станало крехко/. Задушавам още 15 минути, сметаната се посгъстява, крушите поемат ароматите. Не разбърквам!
Когато е готов и сметановият сос, изваждам целите круши, разпределям порциите месо и сос, като върху всяка порция телешко със сметанов сос поставям круша, украсена/ поръсена с пармезан.
Прекрасно се съчетават вкусовете в моята рецепта за телешко със сметанов сос, гъби и круши!
Приятно приготвяне и вкусно хапване!