Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на пържоли, осолете и леко ги начукайте. Поръсете ги с черен пипер и пикантина.
Нарежете лука и го сложете в тава, като го полеете със олио и малко сол.
Подредете плътно пържолите и сипете около 50 мл вода. Печете до запичане и оставане на мазнина.
Почистете гъбите и отстранете пънчетата, поръсете ги с малко сол и във всяка гъбка сложете по парче масло, пънчетата нарежете и сложете в тавата с малко масло.
Печете ги във фурната, като към края сложете парчета кашкавал и поръсете със черен пипер, запечете и сервирайте топли с пържола и гъбки.
Това е една много лесна и вкусна празнична вечеря.
Празничните Коледни Пържоли на Фурна са готови.