Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Празнични Коледни Пържоли на Фурна

Празнични Коледни Пържоли на Фурна

Празнични Коледни Пържоли на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Допълнете празничната трапеза със сочни свински вратни пържоли на фурна"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • гъби - 500 г пресни
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • пикантина - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на пържоли, осолете и леко ги начукайте. Поръсете ги с черен пипер и пикантина.

Нарежете лука и го сложете в тава, като го полеете със олио и малко сол.

Подредете плътно пържолите и сипете около 50 мл вода. Печете до запичане и оставане на мазнина.

Почистете гъбите и отстранете пънчетата, поръсете ги с малко сол и във всяка гъбка сложете по парче масло, пънчетата нарежете и сложете в тавата с малко масло.

Печете ги във фурната, като към края сложете парчета кашкавал и поръсете със черен пипер, запечете и сервирайте топли с пържола и гъбки.

Това е една много лесна и вкусна празнична вечеря.

Празничните Коледни Пържоли на Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: