Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с маскарпоне и заквасена сметана

Бишкотена торта с маскарпоне и заквасена сметана

Бишкотена торта с маскарпоне и заквасена сметана
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Тортите са създадени, за да бъдат изядени, не просто харесвани"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 2 п.
  • кафе - 1 ч.ч. инстантно
  • пудра захар - 4 с.л.
  • коктейлни череши
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • мента - свежа за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето, прибавете заквасената сметана и пудрата захар.

Разбъркайте до хомогенност.

Пригответе тава с подвижен ринг.

Потапяйте бишкотите в кафето и оформете основата, а след това и стените.

Изсипете крема в средата и загладете.

Накиснете желатина и след като набъбне, затоплете го леко и го прибавете към ябълковия сок.

Когато сместа започне да се желира, я изсипете върху крема.

Оставете тортата да се стегне за около 2-3 часа, след което внимателно отстранете ринга.

Гарнирайте с коктейлни череши и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dob
Dob
Тортата става разкошна. Първият път я направих спрямо рецептата, а вторият път намалих количеството пудра захар, добавих две пакетчета лимонова захар и приготвих допълнителна заливка от боровинки. Боровинковата заливка я направих като пасирах едно сладко и добавих към него топъл желатин, след това го сложих в ринг-ова форма да стегне и просто го поставих върху готовата торта накрая.
16.08.2018 10:38
4