Бишкотена торта с маскарпоне и заквасена сметана

16/04/2018
"Тортите са създадени, за да бъдат изядени, не просто харесвани "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 566
  • Преглеждания за месеца1010
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето, прибавете заквасената сметана и пудрата захар.

Разбъркайте до хомогенност.

Пригответе тава с подвижен ринг.

Потапяйте бишкотите в кафето и оформете основата, а след това и стените.

Изсипете крема в средата и загладете.

Накиснете желатина и след като набъбне, затоплете го леко и го прибавете към ябълковия сок.

Когато сместа започне да се желира, я изсипете върху крема.

Оставете тортата да се стегне за около 2-3 часа, след което внимателно отстранете ринга.

Гарнирайте с коктейлни череши и листенца мента.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dob
Dob
16.08.2018 10:38
Тортата става разкошна. Първият път я направих спрямо рецептата, а вторият път намалих количеството пудра захар, добавих две пакетчета лимонова захар и приготвих допълнителна заливка от боровинки. Боровинковата заливка я направих като пасирах едно сладко и добавих към него топъл желатин, след това го сложих в ринг-ова форма да стегне и просто го поставих върху готовата торта накрая.
0
0