Богата реденка с кайма

16/04/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач17319448
"Казахме богата, затова не пестете от материала и да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо441
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите, след което ги рендосваме на едро ренде. Прехвърляме ги в купа, като към тях добавяме брашното + 1 ч.л. сол. Размачкваме ги с ръце и ги оставяме настрани.

Следва приготвянето на каймата. Загряваме 2 с.л. олио в тиган и прехвърляме каймата при него. Запържваме я за около 5 мин. Добавяме щипка сол и нарязания на ситно пресен чесън. Оставяме за 2-3 мин така на котлона, за да поеме аромата, и преместваме.

Дойде ред на тиквичките и морковите. Измиваме ги добре. Морковите белим, но тиквичките - не. Рендосваме ги на голямо ренде и ги прехвърляме в купа.

Овкусяваме ги с малко сол и 1/2 от наситнения копър. Разбъркваме.

Подреждане на реденката:
Взимаме тава и я намазняваме. Първо разпределяме плътно картофената смес. Отгоре посипваме равномерно от каймата. Накрая покриваме с тиквичките и морковите. Притискаме леко с ръце.

Печем на 180 градуса за около час.

През това време си приготвяме заливката, като смесваме киселото мляко, яйцата и галетата.

Малко преди ястието да е готово, го заливаме и оставяме за още 10-на мин. Накрая поръсваме с останалия копър.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар