Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Реденка с кайма и тиквички

Реденка с кайма и тиквички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Реденка с кайма и тиквички
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Важното е ред да има, както и топла реденка с кайма и тиквички"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • тиквички - 4 - 5 средно големи
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - на вкус
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките нарязваме на кръгчета и оставяме върху кърпа или кухненска хартия да се отцедят от водата.

Запържваме моркова и лука - нарязани предварително на ситно.

В тигана при зеленчуците добавяме каймата и прибавяме 2 с.л. вода.Така каймата по-лесно ще стане на трохи. Запържваме. Подправяме доматено пюре, а при необходимост разреждаме с малко вода.

В правоъгълна и намаслена тава започваме да редим продуктите за запеканката, като редуваме пласт от тиквички и пласт с кайма. Последният ред трябва да е от тиквички.

Печем на 180-200 градуса за около 30-35 мин. Изваждаме редената мусака и я заливаме със смес от разбитите яйца, мляко и брашно.

Допичаме, докато заливката добие златист цвят.

Реденката с кайма и тиквички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: